Mobilitzacions en el Dia Mundial de la Resistència de Rojava

El dissabte 2 de novembre, en el marc del Dia Mundial de la Resistència de Rojava, diverses mobilitzacions arreu del món s’han solidaritzat amb la resistència contra la invasió turca.

A Barcelona, unes cinc-centes persones s’han manifestat amb el lema “si el món no atura la guerra, aturem el món”. Han recorregut el centre de la ciutat entre càntics de solidaritat, així com de denúncia de la invasió turca i de la complicitat dels estats europeus amb la venta d’armament.

La marxa ha passat per davant de la Sagrada Família, on milers de turistes han escoltat les consignes de “contra el feixisme d’Erdogan, internacionalisme i solidaritat” o “biji berxwedana Rojava”. Alguns turistes kurds que ho han vist s’han afegit, fins i tot, a la protesta.

Degut a la complicitat del Barça amb el règim d’Erdogan, – ja que un dels patrocinadors de l’equip, BEKO, forma part del grup empresarial turc KOÇ, un dels principals fabricants d’armament del país-, les manifestants han intentat entrar a una botiga del Barça, però la policia els ha blindat l’entrada. La protesta s’ha fet aleshores a les portes de la botiga, que ha hagut de tancar. Una jove kurda ha explicat la seva experiència com a refugiada i s’han ballat cançons kurdes símbol de la resistència.

Botiga barça (1)

Més tard, la manifestació, – amb crits de “Barça i Turquia, aliança genocida” i “visca l’internacionalisme” -, s’ha desplaçat fins a l’acampada de plaça Universitat, on han estat rebudes amb aplaudiments, s’ha llegit el manifest i s’ha fet un debat sobre la connexió entre les lluites del poble kurd i el poble català.

acampada Universitat
També a altres llocs de Catalunya s’han fet mobilitzacions, com a Ripoll, on s’han llegit manifestos i cartes des de Rojava i s’ha fet una xerrada al Casal Popular La Metxa.

xerrada Ripoll

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s