“És un atac contra totes les dones i, per tant, hem de respondre totes i unides”

Asya Abdullah, membre de Kongra Star, organització paraigües de les organitzacions de dones de Rojava en videoconferència (25 d’octubre de 2019). #WomenDefendRojava

IMG_20191026_182949.jpg
Fins ara vivíem amb tranquil·litat i havíem creat un altre sistema. Des del 9 d’octubre els atacs han sigut constants. L’alt al foc ha estat de boca, no s’ha complert per part de Turquia, únicament per part nostra. Ara Turquia està atacant les mateixes forces que alliberaren la zona del terror de l’Estat Islàmic.

Els atacs del Daesh, a diferència de Turquia, no tenien avions. Ara, Turquia ataca amb armes pesades, amb avions i amb armes que estan fora dels acords internacionals. Es tracta totalment de terrorisme d’estat.

El resultat són 300.000 persones desplazades, 250 assassinades i més de 600 ferides.
Un dels seus objectius és la neteja ètnica. Un canvi demogràfic, a través d’atacar els punts de supervivència com les fonts d’electricitat i aigua, hospitals, etc. i saquejant les cases per forçar que la gent se’n vaja.

Els atacs són iguals que els de l’Estat Islàmic… El que fan amb les dones després d’assassinar-les va contra els principis de l’humanitat. Açò és un atac contra totes les dones, i, per tant, hem de respondre totes i unides.

Al territori també es troben moltes forces internacionals. Sense el seu permís no podrien fer tot el que estan fent.

A Afrin milers de persones viuen fora en tendes de campanya. Són refugiades del seu propi país. Milers de persones, a més, han estat empresonades, torturades i/o desaparegudes.

El primer que necessitem perque la gent torne a les seues cases és que Turquia isca d’eixos territoris.
Els 3 punts que demanem són:
1) Turquia fora
2) Una força neutra
3) Tancament de l’espai aeri

Respecte l’acord amb Síria, creiem que l’estat sirià hauria de defensar les seues fronteres dels atacs turcs. Quan la invasió d’Afrin no vingueren. I ara estan venint als territoris on no hi està havent guerra, en comptes de venir a Gire Spi o Serekaniye, on la batalla és dura.

En l’acord de Rússia i Turquia decideixen que les SDF s’han de retirar, però nosaltres ni hem debatut això i no ho debatrem fins que Turquia es retire.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s