De les cendres ens aixequem – donem suport als agricultors de Rojava!

Es pot donar aquí: https://chuffed.org/project/fromasheswerose

Des de 2012 una nova forma de societat autogestionada, basada en els valors de l’alliberament de la dona, la democràcia i l’ecologia, s’està posant en pràctica en el nord de Síria, a la regió autònoma de Rojava (oficialment anomenada Federació Democràtica del Nord i de l’Est de Síria). Aquest exemple de societat és una gran font d’inspiració i esperança en aquesta regió, la qual ha passat per nombroses guerres en la història recent. Més que això, Rojava mostra que un altre tipus de societat, una altra forma de vida, i, fins i tot, que un altre món, és possible!
Aquesta revolució social s’ha enfrontat a moltes amenaces des del principi: la invasió de l’Estat Islàmic (IS o ISIS, per les seves sigles en anglès) el 2014, la pressió contínua dels hostils estats veïns, la invasió del cantó d’Afrin per part de Turquia l’any 2017, l’embargament, i un llarg etcètera. Però gràcies a la resistència heroica de la població de Rojava i la seva increïble força de voluntat, l’ISIS ha estat derrotat i la vida està florint de nou malgrat totes les agressions.
Però aquest estiu, la població de Rojava va rebre un nou i terrible cop. Les cèl·lules dorments de les bandes jihadistes van començar a calar foc a la primera font d’aliments i ingressos de la regió: els camps de blat i ordi que cobreixen la major part de Rojava. A causa d’això, més de 40.000 hectàrees de cereals es van perdre, enormes àrees naturals també van ser devastades i la pèrdua estimada de diners assoleix més de 29.000.000 euros! Es tracta d’un atac molt greu per tota la naturalesa i la vida de la regió, tant des del punt de vista econòmic com ecològic. Avui, Rojava necessita el nostre suport més que mai!

El nostre objectiu:
Les conseqüències dels incendis són molt greus. La pèrdua de milers de tones de collita està afectant no només els agricultors, sinó a tota la societat en el seu conjunt, posant en perill el desenvolupament del seu projecte més ampli. A través d’aquesta recaptació de fons, volem donar una ajuda directa als agricultors, perquè són ells els primers afectats per aquest desastre. A més a més, en donar forma al medi ambient, són també els primers arquitectes ecològics de la regió i el seu treball no té preu. Però en un sentit més ampli, el nostre objectiu és donar suport a tota la població del nord de Síria. Donant diners, volem participar en la seva lluita per la construcció d’una societat democràtica, feminista i ecològica. El que està ocorrent en Rojava és més que protegir la naturalesa limitant el mal que se li fa; es tracta de restablir l’equilibri entre les persones i la naturalesa.
Per totes aquestes raons, avui necessiten el nostre suport.
Dóna suport, comparteix, organitza!

Quant volem reunir:
Com s’ha dit anteriorment, les grans pèrdues són immenses i no pretenem arribar a cobrir-les totes. Però no estem sols, tant la autoadministració de Rojava com la de Heyva Sor A Kurd (la Mitja Lluna Roja Kurda) han declarat que faran tot el possible per a cobrir part de les pèrdues. Així que totes juntes, podem tenir èxit en el nostre treball! I al mateix temps, cal tenir en compte que cada donació és de gran ajuda: els agricultors necessiten diners, però, sobretot, també necessiten suport mental. Per descomptat, com més gran sigui la quantitat de diners, major serà l’ajuda econòmica. De fet, el nombre de persones que estan donant també està mostrant el suport internacional. Mostrem-li a les persones de Rojava que estem amb elles!

On aniran els diners?
Com a part de la campanya “Make Rojava Green Again”, aquesta recaptació de fons és gestionada únicament per persones voluntàries. Tots els diners aniran directament als agricultors a través del departament d’agricultura local de l’autoadministració de Rojava.

Mitjans de comunicació i socis:
Heyva Sor A Kurd:
– Pàgina web: http://hskurd.org/en/
– Facebook: https://www.facebook.com/hskurd

Make Rojava Green Again:
– Pàgina web: http://makerojavagreenagain.org/
– Facebook: https://www.facebook.com/greenrojava
Es pot donar aquí: https://chuffed.org/project/fromashesweroseMRGA

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s