¡Guerra a la guerra, els seus còmplices i patrocinadors!

Concentració contra la indústria armamentística: Divendres, 6 de setembre 2019, 19h a Roc Boronat amb Tànger (Metro Glòries i Llacuna, Barcelona)

Fa set anys va començar a Rojava, al nord de Síria, una revolució que canviaria radicalment la vida de milions de persones. Després d’alliberar-se la dictadura del règim d’Assad, la població kurda va començar a organitzar-se en consells, comunes i cooperatives autogestionades, mentre que l’organització autònoma de dones es va convertir en la força motriu de la revolució social. Es va desenvolupar un projecte multiètnic i multireligiós que, avui conegut com l’Administració Autònoma del Nord i Est de Síria, garanteix la coexistència pacífica de milions de kurds, àrabs, assiris i altres pobles.

Des dels seus inicis aquest projecte, únic no només a l’Orient Mitjà sinó a nivell mundial, ha estat una amenaça per al status quo de les potències regionals i globals, així com també una espina a l’ull dels jihadistes. Durant tots aquests anys les combatents voluntàries de les YPJ / YPG / FDS mitjançant el sacrifici de milers de màrtirs i recolzades per la valenta resistència de la població, van aconseguir derrotar als jihadistes d’al-Nusra, al-Qaida i després de Daesh i alliberar el territori. No obstant això avui, una altra vegada més, tota la població de Rojava s’enfronta a una amenaça imminent, la de Turquia i els seus aliats jihadistes, fa un parell d’anys rebatejats com Exèrcit Nacional Sirià. Els tancs i l’artilleria estan esperant a la frontera turca, els avions de combat carregats de bombes estan a punt per enlairar-se, desenes de milers de membres de diverses faccions islamistes només esperen una ordre dels seus amos turcs per envair Rojava, massacrar la població i eradicar tots els èxits de la Revolució, començant per les estructures autònomes de les dones. El que passarà no és difícil imaginar si observem la regió d’Afrin, ocupada per Turquia i els seus sequaços des de fa més d’un any: assassinats, violacions, tortures, implementació de xaria, neteja ètnica.

Però aquesta guerra, com tantes altres, encara que sembla lluny, comença també aquí a l’Estat Espanyol i a Catalunya. Perquè cap guerra moderna seria possible sense la col·laboració militar, econòmica i diplomàtica de l’OTAN, els Estats Units, Rússia i els països europeus.

I és el subministrament d’armes i tecnologies militars, també per part d’empreses espanyoles, el que acaba donant suport a les polítiques d’extermini ideades per Turquia. Els beneficis d’aquestes empreses costen milions de vides. Són alguns dels projectes i innovacions tecnològiques concebuts en els alts edificis d’oficines de les metròpolis europees, entre els carrers polits de barris “reinventats” com el del Poble Nou barceloní, que acaben implementats per convertir a altres barris, amb molt menys glamour i ubicats en països llunyans i molt més pobres, en un paisatge desolat de ruïnes i enderrocs, mentre que els seus habitants acaben morts, mutilats o refugiats.

Indra Sistemes és una de les principals companyies militars a l’Estat Espanyol i una de les més importants en defensa i seguretat a Europa. Mentre que el 22% de les seves activitats estan relacionades amb defensa i el sector militar, el seu principal client és el Ministeri de Defensa espanyol. Els sistemes de vol dels avions i helicòpters de combat, els sistemes de comunicació de tota mena de vaixells de guerra i carros blindats, així com el guiat de míssils que disparen tots aquests armaments desenvolupats per Indra Sistemes s’estan exportant a països com Turquia, Aràbia Saudita, Egipte o Qatar entre molts altres, és a dir països que directament o indirectament estan implicats en les guerres actuals de Síria i Iemen. Les guerres que en conseqüència produeixen la greu crisi de refugiades que fugen d’aquestes i als que Europa avui els nega acollida. A més, justament Indra Sistemes és una de les tres empreses de l’Ibex que més partit han tret a la intenció del Govern i de la Unió Europea per reforçar el control de la frontera de l’Estat Espanyol. I a això probablement es refereix Indra quan en la seva pròpia pàgina web descriu la seva visió d ‘ “un futur ple de reptes, amenaces i oportunitats”.

A l’Estat Espanyol les grans companyies de la indústria militar compten amb tan ampli suport bancari com en pocs altres països, per mitjà de crèdits sorprenents que han donat lloc a considerar a un sector de la banca com un veritable braç de suport a la indústria militar, i amb estímuls públics mitjançant ajudes i subvencions espectaculars. A l’abril de 2018, el Govern de Rajoy va reconèixer que no existeix, “ni mai ha existit a Espanya”, un protocol que detalli els processos a seguir per a la vigilància de les armes que ven la indústria d’armament una vegada que aquestes arriben a la seva destinació. En cas de Turquia, al març de 2018 va entrar en vigor l’acord sobre la protecció d’informació classificada en la indústria de defensa signat amb Espanya alguns anys abans, cosa que permet donar encara una opacitat més gran a les operacions relacionades amb la indústria armamentística.

Denunciem i ataquem les empreses i institucions que donen suport a l’estat turc feixista. Defensem la Revolució de Rojava!

facebook-banner-Comvocatoria-ES

¡Guerra a la guerra, sus cómplices y patrocinadores!

Concentración contra la industria armamentística: Viernes, 6 de septiembre 2019, 19h en Roc Boronat con Tangér (Metro Glories i Llacuna, Barcelona)

Hace siete años comenzó en Rojava, en el norte de Siria, una revolución que iba a cambiar radicalmente la vida de millones de personas. Después de liberarse de la dictadura del régimen de Assad, la población kurda comenzó a organizarse en consejos, comunas y cooperativas autogestionadas, mientras que la organización autónoma de mujeres se convirtió en la fuerza motriz de la revolución social. Se desarrolló un proyecto multiétnico y multirreligioso, que hoy conocido como la Administración Autónoma del Norte y Este de Siria garantiza la coexistencia pacífica de millones de kurdos, árabes, asirios y otros pueblos.

Desde sus inicios este proyecto, único no sólo en el Oriente Medio sino a nivel mundial, ha sido una amenaza para el status quo de las potencias regionales y globales, como también una espina en el ojo de los yihadistas. Durante todos estos años las combatientes voluntarias de las YPJ/YPG/FDS mediante el sacrificio de miles de mártires y apoyadas por la valiente resistencia de la población, consiguieron derrotar a los yihadistas de al-Nusra, al-Qaida y luego de Daesh y liberar el territorio. Sin embargo hoy, otra vez más, toda la población de Rojava se enfrenta a una amenaza inminente, la de Turquía y sus aliados yihadistas, hace un par de años rebautizados como Ejército Nacional Sirio. Los tanques y la artillería están esperando en la frontera turca, los aviones de combate cargados de bombas están listos para despegar, decenas de miles de miembros de varias fracciones islamistas sólo esperan una orden de sus amos turcos para invadir a Rojava, masacrar la población y erradicar todos los logros de la Revolución, empezando por las estructuras autónomas de las mujeres. Lo que va a pasar no es difícil imaginar mirando a la región de Afrin, ocupado por Turquía y sus secuaces desde hace más de un año: asesinatos, violaciones, torturas implementación de sharia, limpieza étnica.

Pero esta guerra, como tantas otras, aunque parece estar lejos empieza también aquí en el Estado Español y en Catalunya. Porque ninguna guerra moderna sería posible sin la cooperación militar, económica y diplomática de la OTAN, los Estados Unidos, Rusia y los países europeos.

Y es el suministro de armas y tecnologías militares también por parte de empresas españolas que acaba respaldando las políticas de exterminio ideadas por Turquía. Los beneficios de estas empresas cuestan millones de vidas. Son algunos de los proyectos e innovaciones tecnológicas concebidos en los altos edificios de oficinas de las metrópolis europeas, entre las calles pulidas de barrios “reinventados” como el de Poble Nou barcelones, que acaban implementados para convertir a otros barrios, con mucho menos glamour y ubicados en los países lejanos y mucho más pobres, en un paisaje desolado de ruinas y escombros, mientras que sus habitantes terminan muertos, mutilados o refugiados.

Indra Sistemas es una de las principales compañías militares en el Estado Español y una de las más importantes en defensa y seguridad en Europa. Mientras que 22% de sus actividades están relacionadas con defensa y el sector militar, su principal cliente es el Ministerio de Defensa español. Los sistemas de vuelo de los aviones y helicópteros de combate, los sistemas de comunicación de toda clase de buques de guerra y carros blindados, así como el guiado de misiles que disparan todos estos armamentos desarrollados por Indra Sistemas se están exportando a países como Turquía, Arabia Saudí, Egipto o Qatar entre otros muchos, es decir países que directa o indirectamente están implicados en las guerras actuales de Siria y Yemen. Las guerras que en consecuencia producen la grave crisis de refugiadas que huyen de estas mismas y a los que Europa hoy les niega acogida. Además justo Indra Sistemas es una de las tres empresas del Ibex que más partido le han sacado a la intención del Gobierno y de la Unión Europea para reforzar el control de la frontera del Estado Español. Y a esto probablemente se refiere Indra cuando en su propia página web describe su visión de “un futuro lleno de retos, amenazas y oportunidades”.

En el Estado Español las grandes compañías de la industria militar cuentan con tan amplio apoyo bancario como en pocos otros países, por medio de créditos asombrosos que han dado lugar a considerar a un sector de la banca como un verdadero brazo de apoyo a la industria militar, y con estímulos públicos por medio de ayudas y subvenciones espectaculares. En abril de 2018, el Gobierno de Rajoy reconoció que no existe, “ni nunca ha existido en España”, un protocolo que detalle los procesos a seguir para la vigilancia de las armas que vende la industria de armamento una vez que éstas llegan a su destino. En caso de Turquía, en marzo de 2018 entró en vigor el acuerdo sobre la protección de información clasificada en la industria de defensa firmado con España algunos años antes, algo que permite envolver con aún mayor opacidad las operaciones relacionadas con la industria armamentística.

Denunciamos y atacamos las empresas e instituciones que apoyan al estado turco fascista. ¡Defendamos la Revolución de Rojava!

Un comentario sobre “¡Guerra a la guerra, els seus còmplices i patrocinadors!

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s