Denunciem les mentides i la manipulació de La Vanguardia i el seu corresponsal Jordi Joan Baños

Denunciem la cobertura que La Vanguardia i el seu corresponsal Jordi Joan Baños están fent de l’operació “Branca d’olivera” i de l’invasio de l’estat turc sobre Afrin.

Hem detectat dos articles publicats que obvien els principis deontològics periodístics així com l’ética i el rigor professional. En l’article es donen un seguit d’informacions no contrastades i es difonen rumors com si es tractessin de fets. S’han difós dades imprecises o sense base suficient que lesionen la dignitat de les Unitats de Defensa YPG/YPJ així com  al PYD i a altres organitzacions kurdes. També es refereix a les tropes turques i els seus aliats de l’Exèrcit Lliure Sirià ( que inclou membres de Al-Nusra i Daesh) com a “alliberadors”, una lectura greument esbiaixada dels fets.

Recordem, que en cas de conflicte armat o bèl·lic es recomana esmentar sempre les fonts d’informació, particularment quan representen actors enfrontats, i tenir en compte que terceres fonts enriqueixen la visió del conflicte, és a dir no reproduir el discurs oficial d’una part del conflicte.

Demanem rectificar les informacions incorrectes o oferir-ne proves documentals o de fonts fiables.

Farem aquesta denúncia als organismes pertinents i volem que la xarxa sigui conscient d’aquestes difamacions i ens ajudeu a fer-ne difusió. Trenquem el silenci mediàtic i les denunciem les cobertures informatives de mitjans com La Vanguardia que estan sent còmplices del règim autoritari

d’Erdogan.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s