Noves massacres a Jindiresse

Noves massacres i horrorosos crims de guerra de l’exèrcit turc contra civils a Afrin
Avui, al voltant de les 9:45h, les forces aèries turques han bombardejat brutalment la ciutat de Jindiresse cometent una nova massacre sobre la població civil. Desenes de cases han estat bombardejades fins que les han deixat reduïdes a pols. Segons les primeres informacions dels recursos locals, s’espera que dotzenes de civils ferits i morts siguin encara sota les runes de les cases. A causa dels bombardeigs i atacs comesos amb artilleria a la regió, els equips de rescat no poden accedir als llocs devastats. També s’ha tallat el nostre contacte amb el reporter local que ens havia proporcionat les primeres informacions del lloc on s’estaven esdevenint els fets. Encara cal investigar més sobre la dimensió real d’aquesta massacre.
Al mateix temps, els pobles Derwish i Aljiya, al districte de Shera, han estat focus dels atacs aeris turcs. També, els pobles Birimce, Mirkan i Shitka, al districte de Mataba, així com el poble Berbene, al districte de Rajo, han estat fortament bombardejats per l’artilleria turca.
Des de l’adopció de la Resolució 2401 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides sobre el cessament de 30 dies d’hostilitats a Síria, per permetre l’entrada d’ajuda humanitària, les forces de l’exèrcit turc han intensificat els seus atacs contra civils a Afrin. Dia rere dia, es registren un nombre creixent de baixes civils (dones, homes i nens es registren a tots els districtes de la regió) especialment a Jindiresse, Shiye, Mabata i Rajo.
Amb motiu del proper Dia Internacional de la Dona, el 8 de març, avui un comboi de solidaritat femenina surt de Qamishlo cap a Afrin. Centenars de dones kurdes, àrabs i assíries del Cantó Cizire participen al comboi, al qual també s’uneixen representants de dones de diferents països, ONGs i periodistes, incloses membres de l’equip de IC Afrin Resistance. Un comboi anterior de solidaritat civil va ser bombardejat per l’exèrcit turc el 22 de febrer, fet que va provocar la mort d’una persona i va ferir 12 civils, mentre que els oficials turcs van intentar fer creure als mitjans de comunicació que l’havien atacat perquè es tractava d’un “convoy militar”. Per tant, fem una crida als mitjans de comunicació i al públic per observar i informar sobre el comboi de dones per la pau a Afrin.
Instem a la comunitat internacional a prendre mesures urgents i immediates per evitar més morts humanes i aturar els plans de genocidi de l’estat turc a Afrin.
La comunitat internacional ha de complir les seves funcions tot portant immediatament el govern turc i l’exèrcit turc davant la justícia. Turquia ha de ser responsable dels seus crims de guerra, les violacions de les convencions internacionals i del dret internacional.
Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s