Sobre l’atemptat de Barcelona 17/08/2017

DHdD1XpWAAA5IeE

Un cop més cal que ens preguntem: qui combat el terrorisme?
Ahir, dijous 17/08/2017, el terrorisme gihadista va colpejar Barcelona, els terroristes van assassinar i ferir persones innocents que passejaven per la ciutat.
Ja fa molts anys que els estats occidentals s’omplen la boca parlant de “la guerra contra el terrorisme”. Sota aquest discurs s’ha justificat així intervencions militars arreu, sobretot a l’Orient Mitjà. Aquestes intervencions militars realment poc tenien a veure amb el combat contra els gihadistes, però han acabat provocant una gran desestabilització a la regió, que ha fet enfortir els grups terroristes. Per altra banda, els Estats que realment estan donant suport al terrorisme gihadista segueixen rebent la protecció i ajuda d’Occident. Turquia i Aràbia Saudita són els dos principals aliats d’Estats Units i d’Europa en aquesta regió i també són qui ha creat i promocionat aquesta ideologia i grups. No només això, també els han ajudat obertament, per exemple els avions turcs (país membre de l’OTAN) han bombardejat darrerament les forces kurdes que lluiten contra els gihadistes a Síria, en una flagrant violació dels drets humans i de la legalitat internacional.

images.duckduckgo.com
Hi ha una contradicció evident entre el discurs oficial i la pràctica real dels estats occidentals vers el terrorisme gihadista. Els nostres governs diuen que volen combatre el gihadisme mentre donen suport, finançament i armes als estats que equipen i financen el terrorisme gihadista. Els mateixos governants que avui ploren amb llàgrimes de cocodril demà seguiran fomentant el terrorisme. Recordem com a exemple les bones relacions entre el rei d’Espanya i el d’Aràbia Saudí, tot ignorant les flagarants violacions dels drets humans. És una hipocresia sagnant que vingui ara la casa reial a lamentar l’atac mentre es donen la mà amb qui ha finançat i impulsat el grup que l’ha perpetrat.

rey con alteza real principe al saud
Però no només els nostres governants donen suport al gihadisme. També les empreses se’n beneficien, com per exemple El Corte Inglés al qual li va ser interceptat un comboi carregat de 20mil uniformes militars per a vendre als gihadistes de Síria.

1437082450_jequeqatarcorte_thumb_760.jpg
Amb quina legitimitat es parla de la guerra contra el terrorisme des d’occident? Qui realment està plantant cara al terrorisme gihadista que assola l’Orient Mitjà i que ahir va atacar a casa nostra són les diferents poblacions que habiten la zona. Entre elles, la kurda, que veu com la Unió Europea considera com a grups terroristes les seves forces d’autodefensa que són les que s’enfronten als gihadistes. Si Europa reprimeix i prohibeix els grups que lluiten i vencen als gihadistes, com podem esperar derrotar-los?
L’exemple de la lluita contra el terrorisme ens el marca Rojava, al Kurdistan, on s’està desenvolupant una via per aconseguir la pau a l’Orient Mitjà. Una via que busca desenvolupar societats democràtiques basades en la justícia social i l’alliberament de les dones. Una via que busca deixar enrere l’autoritarisme, el fonamentalisme religiós, el patriarcat i l’ultranacionalisme.
Aquest atemptat segur que portarà demandes d’un enduriment de les lleis antiterroristes i les mesures d’excepció, que sols retallen llibertats prometent una major seguretat, però que poc efecte tenen per evitar els atacs. Mentre les condicions que fan que el gihadisme es desenvolupi no desapareguin, el gihadisme perviurà, sense importar a quantes llibertats renunciem. Com deia Benjamin Franklin: “Els que renunciïn a la llibertat per comprar una mica de seguretat, no mereixen ni una cosa ni l’altra i acabaran perdent les dos”.
Cal que tinguem clar que per protegir-nos com a societat d’aquest tipus d’atacs terroristes la solució en primer lloc és deixar de donar suport als qui financen i ajuden als gihadistes, com per exemple països com Turquia o Aràbia Saudí; i passar a donar suport als qui combaten sobre el terreny als gihadistes, com les milícies kurdes, àrabs i siríaques de Síria, que a dia d’avui combaten als carrers de Raqqa, la capital de l’Estat Islàmic.
En els pròxims dies molts intentaran aprofitar la por i el dolor per crear inseguretat i acusaran als musulmans (els quals composen un gran gruix de les poblacions que combaten contra l’Estat Islàmic) i als refugiats dels atemptats. Que no ens enganyin, cal tenir clar qui crea el gihadisme, qui li dona suport i qui se’n beneficia. No ens deixem vèncer pel discurs de la por.

DHfmA_GUAAEtTso
Finalment cal no oblidar que ahir el terrorisme gihadista ens va atacar a nosaltres, però cada dia hi ha atemptats i atacs contra poblacions no occidentals que els nostres mitjans de comunicació no recullen. No permetem que el nostre dolor ens faci oblidar el de les altres persones, siguin d’on siguin.
En memòria de les víctimes i per la germanor entre els pobles.
Per la fi del terrorisme, del feixisme i del gihadisme

Azadí, Plataforma en Suport al Poble Kurd

rey-con-alteza-real-principe-al-saudrajoy-erdogan-twitter

 

Anuncios

Un comentario sobre “Sobre l’atemptat de Barcelona 17/08/2017

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s