Intervenció a la manifestació del 8 de Març

Aquí us adjuntem la intervenció que la companya Zilan Diyar va fer al final de la manifestació del 8 de març. Una intervenció carregada d’emoció i contingut, demostrant un cop més que el moviment de dones del Kurdistan són un exemple a seguir.

C6bEJuiXMAQWpKh

Feliç 8 de març per a totes aquelles dones revolucionaries, des de les “Rosa”s fins a les “Sara”s, que escriuen la història de la lluita de les dones!

Feliç Dia de les Dones per a les guerreres a Raqqa, a Membiç, que vencen la foscor de l’Estat Islàmic, amb la claror dels seus somriures; per a les dones iazidites a Xengal, que construeixen la seva pròpia vida amb auto-defensa!

Feliç 8 de març per a totes les guerrilleres a les muntanyes de Kurdistan, que lluiten per a la llibertat!

Salut a totes les que lluiten per la llibertat de les dones, que cada dia demostren que la revolució de les dones no és una utopia, sinó que és la vida mateixa!

Nosaltres també creiem en la Vida Lliure, que avui reuneix milers de dones de llengües, colors i pensaments diferents. Hi creiem tant que paguem qualsevol preu que haguem de pagar per aconseguir-la, per molt alt que sigui.

Creiem en la Vida Lliure tant com hi creien l’Arin Mirkan de Rojava, la Zeryan de Bakur, la Viyan al sur, la Zeynep Celaliyan a Rojhilat i milers d’altres lluitadores que han caigut per l’alliberament de les dones…

El capitalisme, que és el màxim exponent del sistema patriarcal, vol condemnar la humanitat a guerres, a crisi econòmica, a una democràcia trepitjada i a una natura destrossada. Davant d’això, l’esperit del nostre temps ens crida a la llibertat. I totes les dones senten aquesta crida. Ara mateix, en aquest moment, totes les dones arreu del món diuen la mateixa paraula: Llibertat!

Llibertat és la única cosa que necessitem per desafiar al món, al sistema patriarcal.

Per això ens organitzarem, dient “una dona sotmesa a la compassió dels homes està condemnada a perdre”.

El sistema d’auto-defensa construït amb valentia, creativitat, ètica i estètica en la lluita contra la barbaritat de l’Estat Islàmic a Kobane i a Xengal, el desenvoluparem encara més enllà.

Li tallarem les ales a Erdoğan, no deixarem que aquest arquitecte del règim feixista a Turquia aconsegueixi el seu somni de ser “l’únic” i “l’home”.

No celebrarem l’alliberament de les dones un sol dia; saludarem tots i cada un dels dies amb l’esperit que ens envaeix cada 8 de març.

Nosaltres, les dones kurdes, “Hi som, estem pertot arreu” contra el colonialisme!

Jin, Jİyan, Azadi! Dona, Vida, Llibertat!

Yaşasın Kadın Dayanışması! Visca la solidaritat entre dones!

Zilan Diyar, Moviment de Dones Kurdes.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s