Proves de l’ajuda de la Unió Europea a Erdogan per a guanyar les eleccions.

Els documents filtrats d’una reunió entre el president de Turquia Erdogan, el comissari de la Unió Europea Juncker i el president del consell de la Unió Europea Tusk, al novembre de 2015 a Ankara (Turquia) ha revelat que la Unió Europea va ajudar a Erdogan a guanyar les eleccions.

Els documents també demostren que Erdogan va fer xantatge a la UE amenaçant amb inundar-la de refugiats. Els documents han estat publicats a la pàgina web grega de finances Euro2Day.

Després que Erdogan fracassés en aconseguir una majoria absoluta durant les eleccions al juny de 2015, va conduir Turquia a una guerra civil, destruint moltes ciutats de les regions kurdes i assassinant molta gent durant el procés. Erdogan també va atacar als periodistes i contra qualsevol crític possible amb el seu partit AKP. A les noves eleccions que van tenir lloc el partit d’Erdogan AKP va aconseguir millors resultats, obrint-li la porta a reescriure la constitució i a instal·lar un executiu presidencial.

A principis d’aquesta setmana 60 morts han estat trobats a Cizre, però això no ha provocat cap resposta per part de la UE. La Cancellera alemanya Angela Merkel estava visitant Erdogan quan la noticia va sortir a la llum, però no va condemnar la matança a Turquia. Tampoc va fer cap comentari al voltant dels atacs del govern turc i fins i tot del Primer Ministre Davutoglu contra el periodista alemany d’ascendència turca Deniz Yücel, després que preguntés a Merkel durant la conferència de premsa a Ankara el dilluns quina era la seva posició sobre la denuncia de l’oposició turca de que ella ignora els crims de Turquia a causa de la col·laboració d’Alemanya amb l’estat turc contra els refugiats.

CN6IDQoXAAAMdVJ

Un policia turc al costat del cos del nen de 3 anys Aylan Kurdi que va es va ofegar al septembre de 2015. – Fotografia: Reuters

Els documents filtrats demostren que no és realment sorprenent que hi hagi un silenci ensordidor quan es tracta el tema de la guerra civil turca i sobre l’informe de vulneracions dels drets humans del règim d’Erdogan. Durant la reunió, el president de la Comissió Europea, Jean Claude Juncker va dir: “Si us plau tingues en compte que hem posposat la publicació de l’informe fins després de les eleccions i hem estat criticats per aquest retràs.” Juncker després va dir que l’informe va ser posposat a petició d’Erdogan. En altres paraules, la Unió Europea no va publicar l’informe de drets humans a Turquia per evitar mala premsa a Erdogan durant la seva campanya per les eleccions. L’informe detalla quines són les coses en matèria de drets humans que ha de canviar el país per continuar les negociacions entre Turquia i la UE sobre la seva potencial entrada a la Unió Europea.

Els documents també mostren com els refugiats són utilitzats com peces d’una partida d’escacs sobre diners i sobre la possible entrada de Turquia a la UE. Erdogan insisteix en rebre 3mil milions d’euros cada any de la UE per a aturar als refugiats en el seu viatge cap a la UE, en comptes dels 3mil milions d’euros que la UE vol pagar a Turquia en un període de 2 anys. Erdogan va fer xantatge a la UE de forma oberta: “podem obrir les portes a Grècia i Bulgària en qualsevol moment i posar als refugiats en autobusos.” Més tard també va afegir: “La Unió Europea s’haurà d’enfrontar a molt més que un nen mort a les costes de Turquia.”

Aquí els documents filtrats:

erdoganleak1erdoganleak2erdoganleak3erdoganleak4

Font: http://revolution-news.com/leaked-documents-reveal-that-eu-helped-erdogan-to-win-elections/

Anuncios

Un comentario sobre “Proves de l’ajuda de la Unió Europea a Erdogan per a guanyar les eleccions.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s