Crida urgent per a la solidaritat internacional

Traduïm a continuació el comunicat emès pel Bloc per la Pau en relació a una de les accions criminals de les forces turques contra la població civil:

A Cizre la humanitat està morint

A la ciutat de Cizre, a la província de Şırnak al sud-est de Turquia, des del dia 14 de desembre s’ha imposat de forma ininterrompuda un toc de queda les 24h. Això vol dir que qualsevol persona que estigui al carrer pot ser disparat per les forces de seguretat. En el període des del 14 de desembre de 2015, d’acord amb els informes de les organitzacions de drets humans, 66 civils han estat morts, i hi ha reclamacions molt fortes què tots ells han mort per ferides de bala infligides per les forces de seguretat.

Des del 23 de gener de 2016, una tragèdia humanitària està succeint a les cases del carrer Bostanci, al districte de Cudi. 31 persones van buscar refugi al soterrani de la casa 23.
Una d’aquestes persones és Cihan Kahraman. Ferit per les forces de seguretat, va buscar refugi al sotan. Una ambulància va ser cridada per atendre Cihan, però no va acudir ningú. Els advocats de Cihan han apel·lat al Tribunal Europeu de Drets Humans, perquè no va ser portat a l’hospital. Tot i l’ordre d’emergència emesa pel Tribunal Europea dels Drets Humans, Cihan no va ser atès i va morir.

Tot i les posteriors ordres d’emergència emeses pel citat tribunal per als seus casos, Serhat Altun i Hüseyin Paksoy tampoc van ser duts a un hospital i també van morir al soterrani. Totes les apel·lacions a les autoritats per a què aquestes 31 persones fossin portades a un hospital han estat desateses. No hi ha cap oficial ni funcionari de la República de Turquia a qui no se li hagi fet una apel·lació.

En els 8 dies anteriors al 31 de gener, el nombre de morts ha arribat als 7, l’últim cas conegut ha estat Sultan Irmak, que va morir el 30 de gener.
Ja no hi ha més comunicació amb els altres ferits: Mahmut Yavuzel, Feride Yıldız, Ferhat Saltıkat, Ali Fırat Kalkan, Mustafa Vartiyak, Tahir Çiçek, Rıdvan Ekinci, Dersim Aksay, İslam Balıkesir, Serdar Pişkin, Ferhat Karaduman, Sercan Uğur, Rohat Aktaş and Fehmi Dinç.
Hacer Aslan, Gülistan Üstün, Sakine Şiray, Berjin Demirkaya, Ramazan İşçi, Mahmut Duymak, Kasım Yana, Osman Gökhan and İzzet Gündüz van intentar anar a rescatar als ferits i ara estan també atrapats al soterrani en condicions molt precàries. L’edifici i el carrer on aquestes 24 persones restants estan és objectiu de foc d’artilleria constant.

El grup parlamentari del Partit Democràtic dels Pobles (HDP), organitzacions de drets humans i altres grups democràtics han fet extraordinaris esforços per salvar aquests homes i dones. Tot i aquests esforços les delegacions i voluntaris que han intentat arribar a aquests homes i dones han estat bloquejats per les forces de seguretat. És com si el que volguessin és que fóssim testimonis de les morts d’aquestes persones mentre succeeixen.

Estem enfront de una terrible tragèdia. El Tribunal Constitucional de Turquia han rebutjat l’aplicació d’una ordre d’emergència per a què les operacions militars s’aturin per permetre a aquestes persones ser portades a l’hospital. El Tribunal Europeu de Drets Humans ha desestimat l’última apel·lació per a l’ordre d’emergència, fent esment en què el govern té el deure de protegir el dret a la vida de tots els seus ciutadans.

Amb la mort imminent d’aquestes persones, la justícia i el funcionament de l’estat també està morint. 24 persones, 15 d’elles ferides, estan esperant un rescat.

Nosaltres, els sota signants, apel•lem a tothom amb qualsevol sentiment humanitari.

És un deure bàsic humanitari el fet de permetre que les persones ferides siguin portades a un hospital. En un estat basat en el dret, és una obligació. En circumstancies on els enfrontaments armats han anat fora de qualsevol raó, no podem trobar altre camí que el d’apel·lar a la consciencia humanitària. El morir i el matar és al mateix temps matar la humanitat.

Fem una crida als oficials i funcionaris de l’Estat Turc per les 24 persones de Cizre, 15 de elles ferides, per a què permetin que siguin portades a un hospital.

4 de febrer de 2016
Bloc per la Pau.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s